DIJKVILLA’S OP ROYALE KAVELS

Een langgerekte strook land/dijklichaam met aan weerszijden water. Dat typeert het project “De Veenweg”. Door de serene rust met alleen het geluid van kabbelend water voelt elke dag als vakantie. De negen dijkvilla’s liggen in een lint op royale kavels van circa 700m² tot maar liefst ruim 1.000m². Zoveel ruimte staat garant voor écht vrij wonen. De unieke typen zijn volledig op het dijklichaam ontworpen. Vanuit achterin de tuin loopt het terrein op naar de brede singel aan de straatkant. Een brug over het water geeft toegang tot de woning. Deze dijkhelling en de watergangen voor en achter de woning zijn bepalend voor de naadloos passende ontwerpen van de villa’s en de tuinen.

Knipoog naar het verleden
De negen unieke villa’s verschillen stuk voor stuk in (kavel)grootte en indeling. Diversiteit past bij de geschiedenis en identiteit van de streek. Deze kleinschalige nieuwbouw telt vier eigentijdse ontwerpen: Mark, Hein, Tom en Alex. Elk met een eigen uitstraling, maar samen vormen ze een eenheid. Zo zijn alle villa’s geïnspireerd op de historische herenboerderijen, statige landhuizen en knusse dijkwoningen in de directe omgeving. En met de stoere Hollandse namen, goed passend in dit authentieke stukje Nederland.

Riante stijlvolle dijkvilla’s
Landelijk, comfortabel en exclusief wonen: de dijkvilla’s zijn van alle moderne gemakken voorzien en het kleur- en materiaalgebruik is met smaak gekozen. Vooral vakmanschap van het metselwerk, gebruik van hoogwaardige materialen en detaillering spelen een belangrijke rol. Neem de speciale handvormsteen, de fraaie gewelfde dakpannen bij acht van de negen villa’s en de roedeverdeling van de ramen. Vanzelfsprekend voldoen de moderne villa’s aan de geldende energieprestatienorm en zijn ze uitgerust met vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en de juiste isolatie.

LANDELIJK WONEN IN EEN VOORMALIGE VEENPOLDER

Sluit uw ogen op de dijk aan de Veenweg en vervlogen tijden herleven. Vroeger bestond deze regio uit afzonderlijke polders met elk hun eigen karakter. De kleinschalige nieuwbouw ‘De Veenweg’ vormt de oostgrens van de Tedingerbroekpolder. In de late Middeleeuwen werd het veen in deze eeuwenoude veenpolder afgegraven voor turfwinning. De gewonnen turf diende als brandstof en werd over de verhoogde weg in het achterland naar de steden vervoerd. Sluizencomplex ‘De Leytsche Dam’ op de grens van Delfland en Rijnland maakte dat in 1885 mogelijk. De draaisluisdeuren gaven ruim baan aan de doorvaart van transport. Er ontstond een levendige dorpskern op de grens van Veur en Stompwijk en langs de verhoogde weg verrezen karakteristieke herenboerderijen en dijkhuizen.

Open uw ogen en u ziet dat veel monumentale woningen mooi bewaard zijn gebleven. De waterrijke omgeving en de speciaal ontworpen bruggen aan de Veenweg verwijzen naar dit oorspronkelijke veenweidegebied. Deze rijke historie neemt een prominente plek in het luxueuze nieuwbouwplan ‘De Veenweg’ in. In de fraaie, karakteristieke villa’s is het dagelijks genieten van deze idyllische en groene locatie.

RIANTE HARMONIEUZE TUINEN

De tuin- en landschapsarchitect vertelt enthousiast over de riante harmonieuze tuinen van ‘De Veenweg’, die perfect in het cultuurlandschap van Leidschenveen passen. ‘Elke dijkvilla heeft veel buitenruimte. In de basis worden de kavels al voorzien van een groene invulling. De beukenhagen dienen als afscheiding van de perceelgrenzen. Aan de voorzijde van de woning staan leilinden en solitaire walnotenbomen sieren de tuin. Al deze elementen zijn in lijn met de dijkhuizen en boerderijen in de streek. Net als de bruggen over het water en de rood gemêleerde wegverharding, die toegang geven tot de villa’s.’

Natuurvriendelijke oplossingen

‘Voor de oevers van De Veenweg is er gezocht naar een natuurvriendelijke oplossing. Bij de steile oever aan de voorzijde zijn waterplanten aangebracht. Aan de zacht glooiende achterzijde heeft elke villa een eigen rietkraag. Riet zorgt voor beschutting en hoort thuis in zo’n natuurrijke omgeving. Ook een houten vlonder mag niet ontbreken. De dijkhelling biedt veel mogelijkheden. In de tuin zijn verschillende hoogtes te creëren, zodat u de ene keer meer in de luwte zit en dan weer op een plek met zicht op het landschap. De tuin is verder geheel naar eigen wens en smaak te vervolmaken.’