Dijkvilla’s op royale kavels

Een langgerekte strook land/dijklichaam met aan weerszijden water. Dat typeert het project “De Veenweg”. Door de serene rust met alleen het geluid van kabbelend water voelt elke dag als vakantie. De negen dijkvilla’s liggen in een lint op royale kavels van circa 700m² tot maar liefst ruim 1.000m². Zoveel ruimte staat garant voor écht vrij wonen. De unieke typen zijn volledig op het dijklichaam ontworpen. Vanuit achterin de tuin loopt het terrein op naar de brede singel aan de straatkant. Een brug over het water geeft toegang tot de woning. Deze dijkhelling en de watergangen voor en achter de woning zijn bepalend voor de naadloos passende ontwerpen van de villa’s en de tuinen.

Knipoog naar het verleden
De negen unieke villa’s verschillen stuk voor stuk in (kavel)grootte en indeling. Diversiteit past bij de geschiedenis en identiteit van de streek. Deze kleinschalige nieuwbouw telt vier eigentijdse ontwerpen: Mark, Hein, Tom en Alex. Elk met een eigen uitstraling, maar samen vormen ze een eenheid. Zo zijn alle villa’s geïnspireerd op de historische herenboerderijen, statige landhuizen en knusse dijkwoningen in de directe omgeving. En met de stoere Hollandse namen, goed passend in dit authentieke stukje Nederland.

Riante stijlvolle dijkvilla’s
Landelijk, comfortabel en exclusief wonen: de dijkvilla’s zijn van alle moderne gemakken voorzien en het kleur- en materiaalgebruik is met smaak gekozen. Vooral vakmanschap van het metselwerk, gebruik van hoogwaardige materialen en detaillering spelen een belangrijke rol. Neem de speciale handvormsteen, de fraaie gewelfde dakpannen bij acht van de negen villa’s en de roedeverdeling van de ramen. Vanzelfsprekend voldoen de moderne villa’s aan de geldende energieprestatienorm en zijn ze uitgerust met vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en de juiste isolatie.

Situatietekening
Bekijk de villatypen